Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Centrul cultural polonez din Craiova

Sărbătorile sunt un bun prilej de a petrece momente frumoase alături de familie sau de prieteni, de a gusta din bucatele tradiționale, de a împărtăși experiențe sau de a pune la cale proiecte noi. Întotdeauna este o plăcere să ne revedem la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova. O parte dintre bloggerii olteni frecventează deja cursurile de limba poloneză, iar activitățile organizate împreună sunt un bun prilej de a-și exersa noile competențe lingvistice dobândite.

Asociația Bloggerilor Olteni a sărbătorit  1 Decembrie alături de prietenii de la Centrul cultural polonez din Craiova. Momentul a fost marcat în cadrul unei reuniuni conviviale româno-poloneze a cărei gazdă a fost Magdalena Filary, directoarea Centrului de Limbă și Cultură Poloneză. Au fost invitați de asemenea ofițeri și subofițeri din contingentul militar polonez din armata multinațională a NATO aflați la Craiova.

Comandantul adjunct al Contingentului Militar Polonez, alături de ofiței și subofițeri polonezi, au sărbătorit Ziua națională a României împreună cu membrii Asociației Bloggerilor Olteni, apreciind tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță și frumoasele ii românești. Și pentru că suntem în Oltenia, nu a lipsit de pe masă zaibărul, vinul preferat al oltenilor, adus de la Crama Bărbulescu din Moțăței.

Nici gazdele poloneze nu au fost mai prejos, oferindu-ne spre degustare o delicioasă pizza în stil polonez.

Întâlnirea a reprezentat de asemenea un bun prilej de rememorare a proiectelor organizate în comun de-a lungul ultimilor 6 ani de când a luat naștere această frumoasă prietenie. Acestea au vizat atât principalele sărbători de peste an, cât și alte activități interculturale ale celor două organizații. De asemenea, au fost puse bazele unor noi activități interculturale care urmează să aibă loc în lunile decembrie și ianuarie.

Prin evenimentele interculturale organizate în comun, avem ocazia de a descoperi culturile și tradițiile celor două țări, evidențiind atât elementele comune, cât și diferențele de abordarea a diverselor fenomene socio-culturale.

2 gânduri despre „Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Centrul cultural polonez din Craiova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.